Af Lars Ulrik Jeppesen, Stifter af Learning by Opportunitas


Julehjælp – Burde det overhovedet være nødvendigt i et land som Danmark?

I må meget undskylde, men jeg kan sgu ikke undgå at blive noget så harm.


Med flere dagligvarekæder i Danmark, hvis overskud for 2023 nærmer sig (eller kommer over) 1.000.000.000 DK, så er det pinligt og uforståeligt, at vi som land har 50.000 familier, der er nødt til at søge om julehjælp, for bare at holde en rimelig jul for deres børn, Og statistikken fra hjælpeorganisationer viser at denne tendens er stigende – det er utilgiveligt.

 

Er det ikke familiernes eller de trængendes egen skyld?

Den holdning skal man være intellektuelt yderst mindre bemidlet for at komme med. Prøv selv at være en forsørgende forældre, der mister sit job, kommer på dagpenge, kontanthjælp eller er førtidspensionist, og skulle komme godt igennem julen.

 

Jeg skrev et lignende opslag på Facebook sidste år, uden der dog skete noget sønderligt at den grund – Virksomheder og ressourcestærke personer burde være flove. Dog ser det ud til at de ikke rigtigt interesserer sig, men omsætning og at  tilfredsstille auktionærer er da opgså meget mere interessant. .

 

Det er pinligt og flovt!

Som altid at have været en person med en liberal overbevisning med trivsel og eksistens i fokus, så er det mig uforståeligt og pinagtigt, at det skal være således.

Sidste år foreslog jeg at daglighandelskæder gik sammen og fik løst denne urimelighed op til jul. Vi taler muligvis om 500.000 - 1.000.000 kroner, men der skete ikke noget (man må undres). Skete dette ville samtlige disse familier i Danmark kunne få en juleaften de fortjener. Og legetøjskæder og tøjfirmaer kunne gå sammen og få fixet gaver til børn i de 50.000 familier. I stedet overlades denne opgave til hjælpeorganisationer i Danmark – De har nok at gøre hele året med at hjælpe.

 

Det var alt for nu – Ta’ Jer Nu sammen Danmark!

Lars Ulrik!


NB! Jeg lover at næste Blogindlæg igen bliver om jobsøgning og karriere!!

unsplash